Gezocht: Figuranten en attributen voor kortfilm

7 Mrt

Regisseur Peter Ghesquière (°Ieper, 1980) kreeg  de opdracht om een kortfilm te maken over de vinkensport. Deze kortfilm zal geïntegreerd worden in de interactieve tentoonstelling. Ghesquière wil geen documentair werk maken over de folklore van de sport maar focust op de stille kracht van het groepsgebeuren en de abstractie van de mensenketting tijdens de vinkenzetting.

“Wat mij eigenlijk enorm aanspreekt aan het vinkenzetten is dat het een soort collectief individualisme is. Het is een enorm groepsgebeuren omdat er soms wel 2000 deelnemers zijn, maar anderzijds zit iedereen op afstand van elkaar en is iedereen met zijn eigen ding bezig. De korte films die ik over dit thema gezien heb,  gaan vaak over de karakters en folklore, maar ik er heb nog geen gezien die focussen op de abstractie en ritmiek van de lange  gestileerde mensenketting. Ik wil op erg visuele, duidelijk herkenbare en streekgebonden locaties gaan filmen in de Westhoek: strand, polders tussen de koeien, onder de kerktoren van een klein dorpje, abstracte brug… en steevast shots maken waarbij we zittende vinkenzetters op een lange, zogezegd oneindige rij plaatsen. Het geheel moet dan een eindeloze rij vinkenzetters van alle leeftijden tonen op de meest uiteenlopende en vooral poëtische locaties.”

Voor deze kortfilm is CO7 op zoek naar figuranten en attributen. Jong en oud zijn welkom om te figureren; vinkeniers in het bijzonder. De opnames gaan door op dinsdag 3 april, woensdag 4 april, dinsdag 10 april en donderdag 12 april. Per draaidag hebben we 50 figuranten nodig. Breng dus gerust ook buren, vrienden en kleinkinderen mee. Ervaring is niet vereist. CO7 voorziet een bus met verschillende opstapplaatsen en een natje en een droogje om de dag door te komen.

Om je in te schrijven voor één of meerdere van de opnamedagen, contacteer je de medewerkers van CO7 telefonisch op 057/239309 (Mathias Cheyns – Erfgoedcel CO7 in Ieper) of via coordinator@co7.be (Rosita Boussemaere – Cultuurdienst CO7 in Poperinge). We zijn ook nog op zoek naar (lege) vinkenkooitjes en krukjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: