Ook Lustige Zangers Woesten gooien de handdoek in de ring

4 Nov

Naast Arm maar Eerlijk in Zuidschote houdt ook vinkenmaatschappij Lustige Zangers in Woesten op met bestaan. Hiermee schieten nog slechts 5 verenigingen over in het gewest Ieper.

Deze vereniging werd officieel gesticht op 20 februari 1949. Ter ere van het tienjarig bestaan van de vereniging werd eind 1958 een nieuwe vlag in gebruik genomen. Na de wijding van het nieuwe vaandel door parochiepriester Vermeersch trok men richting stadhuis. Onderweg werd hulde gebracht aan het monument voor de gesneuvelden. Op het stadhuis wist trotse burgemeester Jules Mergaert te vertellen dat het de eerste keer was dat hij een vlag mocht overhandigen. ‘Luitenant’ Verstraete, drijvende kracht achter de heropleving van de vinkensport tijdens het interbellum en erna, was eveneens aanwezig en vertelde enkele anekdotes over de avonturen van hemzelf en zijn manschappen in Woesten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Een paar weken na het grote feest slaagde Marcel Pacco erin om de keizerstitel te behalen door drie jaar na elkaar koning te spelen met zijn vogel Fausto. Het was de eerste keer dat iemand van de vereniging hierin slaagde, en dit werd uiteraard uitgebreid gevierd.

Op de foto zien we de viering van tweede keizer Michel Laseure bij hem thuis op 1 oktober 1961. Bij die gelegenheid werd hem een speciale schaal overhandigd.
Op de foto poseren: 1. Andre Schooreel, 2. Andre Degrendel, 3. Marcel Pacco, 4. Michel Laseure, 5. Johan Debuysere en 6. Frans Schooreel.

Bronnen: www.westhoekverbeeldt.be, www.historischekranten.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: